Kem Remaja Siber 2012

Categories: Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off
Published on: 17/12/2012

Hari ini saya berkesempatan untuk berkongsi ilmu mengenai Pengenalan kepada Blog dan Blogger di HSBB Segamat. Saya dikhabarkan ada lebih kurang 20 orang peserta. Namun kehadiran peserta bertambah sehingga 28 orang. Tahniah kepada penganjur dan terima kasih undang saya datang untuk membebel.

kem-remaja-siber01

Inilah kali pertama saya diberi peluang untuk berkongsi ilmu blog dengan orang lain. Kebiasaannya saya banyak habiskan masa try & error jek. Saya sendiri tiada apa-apa sijil berkaitan it ni.

Orang beri kepercayaan, kita jalankan tanggungjawap ya tak.  Sempat lah juga tgok dieorg hasilkan blog masing-masing, cuma masa yang ada tadi tak sempat nak ajar mereka untuk menghias blog. Kesinambungannya disambung oleh pegawai yang bertugas.

Nervous juga sebab dah lama tak bercakap depan audien. Kali terakhir bercakap sebelum banjir awal tahun 2011 kalau tak silap. Itu pun banyak bercakap tentang perniagaan yang saya ceburi ketika itu.

Untuk adik-adik, kakak-kakak dan abang-abang yang baru nak berjinak-jinak dalam dunia blog ini, boleh cuba untuk layari Tutorial Untuk Blog ini. Nak cepat pandai dan cepat faham.. lebih baik kita try & error. Tak percaya? cubalah! Tak meletupnya PC atau laptop awak tu. hehehe :)

zp8497586rq


Comments are closed.

Welcome , today is Saturday, 03/12/2016